Günümüzde en yaygın ve öldürücü hastalıkların başında kanser gelmekte. Gün geçmiyor ki, bu konu ile ilgili yeni bir gelişme olmasın, fakat yine de tam olarak bilim insanları bu konuyu çözmenin bir yolunu bulamadılar. Çevresel faktörle, genetik faktörler, aşırı kilo, radyasyon, sigara kullanımı, sağlıksız beslenme, hareketsizlik, alkol, enfeksiyon, stres gibi kanserin pek çok sebebi olabiliyor. Bizler BrossLife olarak bugün sizlere doğru ve kaliteli bir diyet ile kanserin etkilerini nasıl azaltabileceğiniz konusunda bilgi vermek istiyoruz. Sağlıklı beslenme, kilo koruma ve stresten uzak olmak kanser riskini nasıl azaltıyor inceleyelim isterseniz.

Daha önce sizlere fitokimyasallar ve beslenmedeki yeri ile ilgili bir yazı hazırlamış ve fitokimyasalların kanser üzerindeki etkilerinden bahsetmiştik. Şimdi biraz da bunu canlı örnekler ile destekleyerek ve Bross Life diyet paketlerinin sadece zayıflamanız için için değil aynı zamanda sağlığınız için olduğundan bahsetmek istiyoruz. Doğru diyet için doğru besin seçimi en ince ayrıntıları ile yapılmalıdır. Özellikle ne tip besinler ve ne zaman tüketilmesi gerektiği konularından bahsedelim.

C vitamini

Özellikle greyfurt tam anlamı ile bir kanser savaşçısıdır. 1 tane yediğinizde günlük ihtiyacınız olan c vitamininin %70’ini karşılayan greyfurt bu konuda ihtiyacınız olan en kaliteli meyve olarak ortaya çıkar. Her meyveyi kendi mevsiminde tüketmek en doğru sonuç olacaktır. Bu yüzden greyfurt bulamadığınızda kivi, çilek, sivri biber ve kuşburnu en iyi alternatifler olacaktır. C vitamininin özellikle solunum yolları, reflü gibi iyileştirici özellikler yanı sıra mide ve kolon kanserine de çok iyi geldiği kanıtlanmıştır.

Brosslife olarak diyet paketlerinize özel olarak fırınlanmış, cips gibi yiyebileceğiniz ve tüm besin değerlerini koruyan meyveler hem sizin için bir lezzet şöleni olacak hem de sağlığınızı koruyacaktır.

Yeşil Çay

Her mevsim tüketebileceğiniz bir kanser avcısıdır yeşil çay. Çok güçlü antioksidan olarak bilinen kateşinleri içermesi sayesinde yapılan çalışmalarda kanser riskini azalttığı gözlemlenmiştir. Aslında kateşinlerin siyah çayda da bulunmaktadır fakat bu konuda yeşil çay kadar zengin değildir. Bu nedenle her gün yeşil çay tüketmeyi bir hayat tarzı haline getirmelisiniz.

Brosslife olarak diyet paketlerimize düzenli olarak özel yeşil çay çeşitleri koymaktayız. Bunlar bir yandan kansere karşı sizi korurken bir yandan da rahatlatıcı ve zayıflatıcı etkiler sayesinde hayatınıza değer katmaktadırlar.

Turpgiller (Brokoli, Karnabahar, Lahana)

Adı geçen kış sebzeleri birçok anti kanserojen bileşiği bünyesinde barındırdığı bilimsel deneylerle kanıtlanmıştır. Bu bileşikler sayesinde turpgiller, DNA hücre hasarlarının önlenmesinde yardımcı olurken özellikle mevsiminde tüketildiğinde kansere karşı ciddi bir koruyucu olurlar. Brokoli ve karnabaharı pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli husus sebzelerin aşırı ısıya maruz kalmadan, mümkünse buharda pişirme yöntemi ile pişirilmelidir. Böylece bünyesinde bulunan vitamin ve minarllerin kaybolmaması sağlanır. Lahana ise en iyi su eklenmeden düdüklüde çok kısa süre pişirilerek hazırlanır. Bu şekilde hazırlanan turpgiller hem besleyici hem koruyucu olacaktır.

Brosslife olarak mevsiminde en iyi şartlarda turpgillleri hazırlayarak diyet paketlerinize ilave ediyoruz.

Domates

Kanser riskini azaltan likopen oranının yoğunluğu domatesi kanserle savaşmada önemli bir yere almaktadır. Özellikle prostat, meme, sindirim sistemi, mesane, deri ve serviks kanserler etkilerini azaltma konusunda çok etkilidir. Etkisini arttırmak için domatesin pişirilmiş olmasını öneriyoruz.

Sarımsak

Sarımsak konusunda söylenebilecek çok fazla şey var aslında. Keşfedildiği tarihten bu yana kanser zaten tıbbi anlamda kullanılan bir yiyecek olan sarımsak içeriğindeki sülfür bileşikleri sebebi ile tek başına bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğine sahiptir. Maalesef pek çok kişi sevmediği için tüketmiyor. Eğer böyle bir sıkıntınız var ise yine aynı aileden olan soğan ve pırasa gibi sebzeleri tüketebilirsiniz fakat en iyisi sarımsak ile barışmak ve düzenli tüketmeye başlamaktır. Başta mide kanseri olmak üzere, mesane, kolon ve prostat kanseri konularında tek başına kanser ile savaşabildiği kanıtlanmıştır. Eğer kokusu ile ilgili bir sıkıntınız var ise sarımsağı tıpkı hap yutar gibi bütün olarak yutabileceğinizi unutmayın.

Keten Tohumu

Günde sadece 10 gram keten tohumunun kadınların günümüzde en büyük kanser riski olan meme kanseri riskini azalttığını biliyor muydunuz? Ayrıca keten tohumu tüketimi ile LDL kolesterol düşer ve damarlardaki birikim azalır. Keten tohumunu tek başına tüketebileceğiniz gibi tadı hoşunuza gitmiyor ise yoğurda karıştırarak ta tüketebilirsiniz.

Yulaf Ezmesi

Her ne kadar tatsız ve tuzsuz bir yapısı olması sebebi ile çok tercih edilen bir besin olmasa bile son zamanlarda sindirim siteminde rahatlama sağlaması sebebi ile tüketilmeye başlanmıştır. Yulaf ezmesi beta-glukan içeren posası sayesinde kandaki kolesterol seviyesini düşürür ve kan damar hastalıkları riskini azaltır. Posa yanı sıra içeriğindeki antioksidanlar sayesinde kanserle mücadelede önemli bir yer oynar. Günde 1-2 çorba kaşığı tüketilecek yulaf ezmesi sizi kansere karşı korurken sindirim siteminizin daha rahat çalışmasını da sağlayacaktır.

Kırmızı Meyveler

Yaban mersini, çilek, böğürtlen, ahududu gibi kırmızı meyvelerin önemi son yıllarda iyice ortaya çıkmıştır. İçerdikleri flavonoid bileşikler ve proantosiyanidinler sayesinde çok güçlü bir antioksidan olarak vücudunuzu kansere karşı savururken çevresel radyasyon risklerinin vücudunuzundan atılmasını sağlarlar. Üstelik yemesi cidden keyiflidir. Ama unutmayın, mevsiminde ve kararında yemek çok önemli.

Tüm bunların yanı sıra egzersiz yapmak, sigara ve alkolden uzak durmak, stres ile başa çıkmak, kilo dengesinin korunması sizi kansere karşı koruyacaktır. Ayrıca ne kadar dikkat etseniz de kanser için dönemsel olarak doktor kontrolüne gitmek ve öncesinde önlem almaktan asla vazgeçmeyin. Sizce bunların dışında nelere dikkat etmeliyiz? Lütfen fikirlerinizi bizimle paylaşarak herkese katkı vermesini sağlayın. Bir sonraki yazımızda buluşana kadar sağlıklı bir yaşam diliyoruz.